Nyheder og informationer fra Gdansk på dansk
|Om os
| Annoncering
| Shop
| Kontakt
AnnonceValuta: 100 PLN koster 173,26 DKK
Fodbold: Resultater fra den polske liga
Fredag 15 december 2017

Aarhus Lufthavn bekræfter ny forbindelse til Gdansk

Ole Paaske Aarhus Lufthavn Gdansk Polen
Der er god grund til at smile i Aarhus Lufthavn. Direktør Ole Paaske bekræfter nu, at Eurolot.com flyver fra Aarhus til Gdansk hele året, tre gange om ugen. Første gang den 14. maj. Foto: Jens Mørch, polennu.dk
AARHUS: Nu er det ganske vist. Der åbner en ny Eurolot flyrute mellem Aarhus og Gdansk den 14. maj, og med tre ugentlige afgange.
Af: Jens Mørch 
6:00 - 30 mar 2012

polennu.dk har tidligere skrevet, at en ny flyrute mellem Gdansk og Aarhus ville starte til april. Den gang kunne historien ikke bekræftes, men nu er det ganske vist, oplyser lufthavnens direktør, Ole Paaske, til polennu.dk.

Måneders forhandlinger

- Det er med oprigtig glæde, at vi nu har konstateret, efter flere måneders forhandlinger med det polske luftfartsselskab Eurolot, at selskabet starter en fast forbindelse mellem Aarhus og Gdansk, og at den første flyvning bliver den 14. maj, siger Ole Paaske.

Tre ugentlige afgange

- Flyvningerne vil finde sted mandag, onsdag og lørdag, så der bliver mulighed for en fuld arbejdsuge i Polen eller Østjylland, ligesom der er mulighed for et weekend ophold de pågældende steder, siger Ole Paaske.

Stor glæde

- Glæden er specielt udtalt fordi vi tager Eurolots valg af Aarhus Lufthavn som bevis på, at ser man som udenforstående luftfartsselskab – uden fordomme og historisk viden – på det jyske marked, så er Aarhus Lufthavn et oplagt valg, hvis man ønsker at dække Jylland fra kun én lufthavn.

Glæde i Gdansk

Også i Gdansk er der glæde over genetableringen af forbindelse mellem Aarhus og Gdansk. Her ser man frem til flere danske gæster. Chefen for turistorganisationen for region Pomorski med domicil i Gdansk, Wojciech Kreft, siger til polennu.dk:

- Genåbningen af ruten mellem Aarhus og Gdansk er godt nyt, og Eurolot tilbyder billetterne til meget lave priser.

- Igen kan jyderne flyve direkte på ruten Gdansk – Aarhus, og få muligheden for, ikke "kun" at se Gdansk, man alt hvad vores region kan byde på.

- Vores tilbud indenfor turisme bliver mere og mere attraktive, og derfor vil vi snart starte med at kommunikere det budskab ud til århusianerne og jyderne generelt, siger direktør Kreft fra Gdansk.

Tidligere Wizz Air

I 2011 åbnede og lukkede det ungarske WizzAir en rute mellem de to byer. Trods god belægning, blev ruten lukket efter fem måneder.

EM i fodbold

Direktør i Aarhus Lufthavn, Ole Paaske ser også mange muligheder for danskere og polakker.

- Vi glæder os til sammen med Eurolot igen at kunne tilbyde det jyske rejsepublikum mulighed for nemt, hurtigt og bekvemt at komme frem og tilbage mellem Aarhus og et attraktivt hjørne af Polen, der appellerer til såvel erhvervslivet som fritidsrejsende. Specielt er der ingen tvivl om at ruten vil være populær blandt det danske fodboldpublikum, under EM i fodbold, der i juni afholdes i bl.a. Gdansk!

- Nyheden vil givetvis også skabe glæde hos de mange polske statsborgere, der enten har bosat sig permanent i Jylland, eller som af arbejdsmæssige årsager opholder sig midlertidigt i området.

Østjysk turisme

- Endelig repræsenterer ruten også en attraktiv åbning for det Østjyske turisterhverv, til et nyt og købedygtigt turisme marked – en mulighed vi ser frem til at gøre brug af i et tæt samarbejde med de Østjyske turisme institutioner og virksomheder, slutter direktør Ole Paaske.

LÆS MERE
Eksternt link: Eurolots hjemmeside

Share Share Share Share Share |

SE BILLEDSERIE

Polen-Gdansk-Lufthavn-skilt-på-facade-foto-Martin-Bager.jpg
Gdansk Lufthavn

EMNE

MEST LÆSTE (14 dage)

Annonce
Kalender
M T O T F L S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Artikel tabs
Javascript is required to view this map.

Tirstrup

Spredte skyer
  • Spredte skyer
  • Temperatur: 3 °C
  • Vind: Vest, 9.3 km/t
  • Tryk: 992 hPa
  • Rel. fugtighed: 100 %
  • Sigtbarhed: 10 km
  • Solopgang: 07:43 GMT
  • Solnedgang: 14:40 GMT
Vejrstationens placering:
2.0 km Nordvest

Rapporteret:
fre, 15/12/2017 - 13:50
Annonce
48,magasin

Forår og sommer nyheder til skandinaviske gæster

13:58 - 17 apr 2017 Turisme GDANSK: Forår og sommerudgaven af +48 magasinet der er målrettet skandinaviske turister i regionen er nu på gaden.
gdansk,gamle,bydel,ny

Gdansk gamle bydel får nyt mondænt område

17:29 - 14 dec 2016 Turisme GDANSK: Bystyret har offentliggjort en animation af et nyt mondænt byggeri på den attraktiv ø midt i den gamle bydel i Gdansk.
Lionel,Richie,Ergo,Arena,gdansk,gdansknu.dk

Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena

13:05 - 09 maj 2016 Rytmisk Musik GDANSK: Den amerikanske sanger, komponist, musiker, producer og skuespiller Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena i juli.
danmark,i,gdansk,håndbold,euro,2016

Danskerne hyggede sig under EM håndbold i Gdansk

20:04 - 08 apr 2016 Danmark GDANSK: Der er ingen tilfælde med danskere i politiets rapporter fra januar under EM i håndbold (EURO 2016), viser opgørelse fra politiet i Gdansk.
ocr,gdansk

Kampe ved Gdansk for de sejeste drenge og piger

6:08 - 24 mar 2017
Ekstremsport GDYNIA: Nu kan de seje udfordre sig selv ved det årlige OCR-løb, der gennemføres i april. Et løb for de helt seje når det gælder styrke og udholdenhed.

Gdansk er Europas tredje bedste

16:53 - 14 mar 2017
Turisme Borgmester Pawel Adamowicz er stolt over at Gdansk er kåret som Europas bedste rejsemål i år, og han er især tilfreds, da det er første gang byen er nomineret i konkurrencen om at være bedste rejsemål. Gdansk var blandt tyve nominerede byer.
mera,spa,sopot

Sopot tilbyder vand, varme og velvære hele året

18:08 - 26 dec 2016
Livsstil SOPOT: Danskerne har fundet vej til ferie- og badebyen ved Gdansk ud til Østersøen, men det er ikke kun om sommeren.
gdansk,julemarked

Succes for julemarkederne i Gdansk

13:54 - 15 dec 2016
Turist attraktioner GDANSK: De traditionelle julemarkeder i Gdansk er i år blevet et tilløbsstykke uden lige, oplyser de lokale turistmyndigheder.
lech,walesa,polen,gdansk,airport

Gdansk lufthavn har rundet en million rejsende

19:23 - 10 maj 2016
Fly GDANSK: Lech Walesa lufthavnen har rundet den første million rejsende i år til og fra byen - og det er ny rekord.
 GENERELLE INFORMATIONER OM GDANSK
Annonce