Nyheder og informationer fra Gdansk på dansk
|Om os
| Annoncering
| Shop
| Kontakt
AnnonceValuta: 100 PLN koster 173,26 DKK
Fodbold: Resultater fra den polske liga
Mandag 18 december 2017

Festivaler

Festivaler.
Festivaler i Gdansk. Foto: PROT.
Festivaler

Trebyen er hvert år vært for en række internationale festivaler inden for musik, film og kunst. Byens beliggenhed ved havet og med gode trafikale forbindelser til omverdenen gør den til det perfekte sted at afholde festivaler om sommeren, hvor turisterne strømmer til området. De sidste 10-15 år har set en opblomstring af festivaller inden for stort set alle genrer fra rockmusik til dokumentarfilm. Mange festivaler vokser sig større år for år og har allerede stor international betydning. Nogle af de mest betydningsfulde festivaler er:

Opener Festival i Gdynia

Heineken Opener musikfestival ligger i Gdynias gamle militær lufthavn Kosakowo (eller Babie Doly). Festivalen tiltrækker tilskuere og bands fra hele verden og har flere gange vundet internationale priser foran Roskilde festivalen i Danmark. Festivalen vender tilbage hver sommer og strækker sig over fire-fem dage.

LÆS MERE
Internt link: Opener Gdynia


Gdansk Jazz Festival

Jazz Festivalen i Gdansk rummer hele jazz-genren fra traditionel jazz til de nyeste internationale strømninger. En hel dag på festivalen plejer at være helliget polsk jazz, der har en lang tradition i landet.

LÆS MERE
Internt link: Gdansk Jazz Festival

Orgel Festival i Gdansk

Orgel Festivalen har eksisteret siden 1957 i den meget smukke Oliwa Katedral i Gdansk. Katedralens orgel er bygget af Johann Wulf i anden halvdel af 1700-tallet, og er berømt for sin lyd, sit smukke udseende og sin størrelse. Festivalen strækker sig over flere måneder med to koncerter om ugen med forskellige internationale kunstnere.

LÆS MERE
Internt link: Gdansk Orgelfestival


Shakespeare Festival

Shakespeare festivalen spilles altid i den første uge af august og er den største teater-festival i Trebyen (Gdansk - Sopot - Gdynia). Teaterscenerne i Trebyen fyldes af kunstnere fra hele verden, der giver deres bud på en fortolkning af Shakespeares værker.

LÆS MERE
Internt link: Shakespeare Festival

Af: Anna Werenberg
Redaktør, gdansknu.dk
Share Share Share Share Share |

EMNE

ANDRE EMNER

POPULÆRE NYHEDER

Annonce
Kalender
M T O T F L S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Annonce
48,magasin

Forår og sommer nyheder til skandinaviske gæster

13:58 - 17 apr 2017 Turisme GDANSK: Forår og sommerudgaven af +48 magasinet der er målrettet skandinaviske turister i regionen er nu på gaden.
gdansk,gamle,bydel,ny

Gdansk gamle bydel får nyt mondænt område

17:29 - 14 dec 2016 Turisme GDANSK: Bystyret har offentliggjort en animation af et nyt mondænt byggeri på den attraktiv ø midt i den gamle bydel i Gdansk.
Lionel,Richie,Ergo,Arena,gdansk,gdansknu.dk

Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena

13:05 - 09 maj 2016 Rytmisk Musik GDANSK: Den amerikanske sanger, komponist, musiker, producer og skuespiller Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena i juli.
danmark,i,gdansk,håndbold,euro,2016

Danskerne hyggede sig under EM håndbold i Gdansk

20:04 - 08 apr 2016 Danmark GDANSK: Der er ingen tilfælde med danskere i politiets rapporter fra januar under EM i håndbold (EURO 2016), viser opgørelse fra politiet i Gdansk.
ocr,gdansk

Kampe ved Gdansk for de sejeste drenge og piger

6:08 - 24 mar 2017
Ekstremsport GDYNIA: Nu kan de seje udfordre sig selv ved det årlige OCR-løb, der gennemføres i april. Et løb for de helt seje når det gælder styrke og udholdenhed.

Gdansk er Europas tredje bedste

16:53 - 14 mar 2017
Turisme Borgmester Pawel Adamowicz er stolt over at Gdansk er kåret som Europas bedste rejsemål i år, og han er især tilfreds, da det er første gang byen er nomineret i konkurrencen om at være bedste rejsemål. Gdansk var blandt tyve nominerede byer.
mera,spa,sopot

Sopot tilbyder vand, varme og velvære hele året

18:08 - 26 dec 2016
Livsstil SOPOT: Danskerne har fundet vej til ferie- og badebyen ved Gdansk ud til Østersøen, men det er ikke kun om sommeren.
gdansk,julemarked

Succes for julemarkederne i Gdansk

13:54 - 15 dec 2016
Turist attraktioner GDANSK: De traditionelle julemarkeder i Gdansk er i år blevet et tilløbsstykke uden lige, oplyser de lokale turistmyndigheder.
lech,walesa,polen,gdansk,airport

Gdansk lufthavn har rundet en million rejsende

19:23 - 10 maj 2016
Fly GDANSK: Lech Walesa lufthavnen har rundet den første million rejsende i år til og fra byen - og det er ny rekord.
 GENERELLE INFORMATIONER OM GDANSK
Annonce