Nyheder og informationer fra Gdansk på dansk
|Om os
| Annoncering
| Shop
| Kontakt
AnnonceValuta: 100 PLN koster 173,26 DKK
Fodbold: Resultater fra den polske liga
Lørdag 16 december 2017

Gdansk venter ny stor dansk invasion til sommer

håndbold,gdansk,em,polen,euro,2016
De lokale i Gdansk regionen ser frem til ny dansk invasion, efter at 6.000 danskere besøgt byen i januar. Foto: Lars Møller.
GDANSK: 6.000 danskere besøgte Gdansk i januar, og i byen kan man mærke at interessen i Danmark er stor for Østersøbyen.
Af: Jens Mørch 
10:44 - 08 maj 2016

- De er utrolig flinke og hvilken service de har her i Polen, sagde mange danskere til polennu.dk medarbejdere under EM i håndbold i januar. Mange af de danske fans vil komme tilbage, gav de udtryk for.

Og det kan den lokale turistorganisation bekræfte:

- Flere af byen hoteller er begyndt at have forudbestillinger fra danskere til næste sæson, og det er nyt, siger Michael Brandt fra Gdansk Turist Organisation.

Kender kulturen

I PROT, som er den regionale turistorganisation, siger direktøren Krystyna Hartenberger-Pater, at de mange flyforbindelser mellem Gdansk og Danmark gør danskerne interessante og at Gdansk regionen i forvejen kender den skandinaviske kultur.

Mange forbindelser

Man kan flyve direkte fra Billund og København til Gdansk, ligesom der også er billige Wizz Air afgange fra Malmø – og med direkte busforbindelse fra København Hovedbanegård (DGI Byen). Man kan også sejle til Gdansk området fra Sverige til Gdynia.

Ny rute fra Billund/Legoland

I juni 2015 åbnede en ny rute med Wizz Air fra Billund til Gdansk. Om forbindelsen blev der skrevet:

- Ruten til Gdansk har haft en ganske imponerende start, skriver luftfarts mediet CHECK-IN.dk om Wizz Air ruten mellem Billund og Gdansk, der blev indviet i juni. Og det har givet lufthavnen og Wizz Air blod på tanden til flere polske ruter, oplyser Billunds marketingchef Jesper Klausholm overfor polennu.dk.

Første Wizz Air

- Wizz Air er glade for salget på den nye rute, og det har givet dem blod på tanden til noget mere, siger Klausholm.
Det er første gang Wizz Air har forsøgt sig i Billund, men det er gået så godt, at der allerede i midten af september åbner en ny Wizz Air rute fra Billund. Denne gang til hovedstaden i Litauen, Vilnius. Og Billund presser på, for at få flere ruter til Polen med Wizz Air.

Nye ruter til Polen?

- Nye ruter til de polske byer Warszawa, Katowice og Krakow står højt på vor ønskeliste, og vi har en god dialog med Wizz Air, siger Jesper Klausholm til polennu.dk.

Dialog med LOT

Men det er ikke alene Wizz Air som Billund Lufthavn har samtaler med om nye flyruter til Polen. Også det nationale polske luftfartsselskab LOT er inde i billedet fortæller marketingchefen.

81 procents dækning

Hverken Wizz Air eller Billund Lufthavn ønsker at oplyse de specifikke passagertal, men CHECK-IN.dk har beregnet, ud fra Trafikstyrelsens statistikker, at der i juni har været 1.170 passagerer på de fire første returflyvninger. Det svarer til 146 passagerer per afgang og dermed en belægning på 81 procent i de store 180-sæders Airbus A320-fly.

Lige mange polakker og dansker

- Vi er tilfredse med den nye rute fra Billund til Gdansk. Den udvikler sig i henhold til vores forventninger, og vi kan konstatere, at der er en nogenlunde lige fordelt efterspørgsel fra danske og polske rejsende, siger Tamara Mshvenieradze, der er kommunikationschef i Wizz Air, til CHECK-IN.dk.

Attraktiv lufthavn

- Generelt set opfatter vi Billund som en meget bekvemt placeret og attraktiv lufthavn i Danmark, og vi ser frem til at flyve mange passagerer til og fra Billund, siger Tamara Mshvenieradze.

Share Share Share Share Share |

SE BILLEDSERIE

EM 2016 håndbold gdansk lars moller fans.jpg
Danske håndboldfans i Gdansk

EMNE

MEST LÆSTE (14 dage)

Annonce
Kalender
M T O T F L S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Annonce
48,magasin

Forår og sommer nyheder til skandinaviske gæster

13:58 - 17 apr 2017 Turisme GDANSK: Forår og sommerudgaven af +48 magasinet der er målrettet skandinaviske turister i regionen er nu på gaden.
gdansk,gamle,bydel,ny

Gdansk gamle bydel får nyt mondænt område

17:29 - 14 dec 2016 Turisme GDANSK: Bystyret har offentliggjort en animation af et nyt mondænt byggeri på den attraktiv ø midt i den gamle bydel i Gdansk.
Lionel,Richie,Ergo,Arena,gdansk,gdansknu.dk

Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena

13:05 - 09 maj 2016 Rytmisk Musik GDANSK: Den amerikanske sanger, komponist, musiker, producer og skuespiller Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena i juli.
danmark,i,gdansk,håndbold,euro,2016

Danskerne hyggede sig under EM håndbold i Gdansk

20:04 - 08 apr 2016 Danmark GDANSK: Der er ingen tilfælde med danskere i politiets rapporter fra januar under EM i håndbold (EURO 2016), viser opgørelse fra politiet i Gdansk.
ocr,gdansk

Kampe ved Gdansk for de sejeste drenge og piger

6:08 - 24 mar 2017
Ekstremsport GDYNIA: Nu kan de seje udfordre sig selv ved det årlige OCR-løb, der gennemføres i april. Et løb for de helt seje når det gælder styrke og udholdenhed.

Gdansk er Europas tredje bedste

16:53 - 14 mar 2017
Turisme Borgmester Pawel Adamowicz er stolt over at Gdansk er kåret som Europas bedste rejsemål i år, og han er især tilfreds, da det er første gang byen er nomineret i konkurrencen om at være bedste rejsemål. Gdansk var blandt tyve nominerede byer.
mera,spa,sopot

Sopot tilbyder vand, varme og velvære hele året

18:08 - 26 dec 2016
Livsstil SOPOT: Danskerne har fundet vej til ferie- og badebyen ved Gdansk ud til Østersøen, men det er ikke kun om sommeren.
gdansk,julemarked

Succes for julemarkederne i Gdansk

13:54 - 15 dec 2016
Turist attraktioner GDANSK: De traditionelle julemarkeder i Gdansk er i år blevet et tilløbsstykke uden lige, oplyser de lokale turistmyndigheder.
lech,walesa,polen,gdansk,airport

Gdansk lufthavn har rundet en million rejsende

19:23 - 10 maj 2016
Fly GDANSK: Lech Walesa lufthavnen har rundet den første million rejsende i år til og fra byen - og det er ny rekord.
 GENERELLE INFORMATIONER OM GDANSK
Annonce