Nyheder og informationer fra Gdansk på dansk
|Om os
| Annoncering
| Shop
| Kontakt
AnnonceValuta: 100 PLN koster 173,26 DKK
Fodbold: Resultater fra den polske liga
Fredag 15 december 2017

Museer

Gdansk Raw Museum. Foto: Martin Bager, polennu.dk.
Gdansk Raw Museum med en fast udstilling af ravkunst, samt en skiftende udstilling af udenlandske rav kunstneres værker, heriblandt også danske kunstnere. Foto: Martin Bager, polennu.dk.
Museer

Gdansk og Pomorskie Regionen huser en lang række museer, der fortæller hver deres historie om områdets omskiftelige historie og rige kulturarv. Man kan opleve alt fra det overdådige borgerliv i Gdansk, da byen fungerede som rig handelsby og var medlems af Hanseforbundet, til landbefolkningens kultur i Kaszuby og korsriddernes imponerende hovedkvarter i middelalder-borgen i Malbork. De største og mest unikke museer i området fortæller historien om

Find museer
Eksterne links:
Det Gamle Rådhus (engelsk) har fungeret som magtcentret i Gdansk fra midt i 1500tallet til slutningen af 1700tallet, da Gdansk blev styret af byen fri borgere. I dag huser museet en udstilling om byen Gdansks historie.

Dwor Artusa (engelsk) betyder "Arturs hof" og er opkaldt efter Kong Arthur og ridderne om det runde bord. Bygningen ligger i hjertet af Gdansk og tilhørte en ridderorden i middelalderen.

Dom Upenhagena (engelsk) er et rigt udsmykket borgerhjem i hjertet af Gdansk, der fortæller historien om Gdansk storhedstid som handelsby i Hanseforbundet.

Havnekranen (engelsk) ligger på Gdansk havnefront og vidner om den imponerende lastnings- og losningsaktitivet, der har været i havnebyen Gdansk i mange hundrede år.

European Solidarity Museum (engelsk) i Gdansk fortæller den imponerende historie om strejkerne på skibsværftet i Gdansk og Solidaritetsbevægelsen i Polen.

Dar Pomorza (engelsk) betyder 'havets gave' og ligger ved havnen i Gdynia. Fregatten blev bygget til den tyske marineuddannelse i 1909, men kom til Pomorskie i 1929 og er i dag museumsskib.

Blyskawica (polsk) er et krigsskib, der ligger i havnen i Gdynia og indeholder et flådemuseum.

Muzeum Miasta Gdyni (polsk) er Gdynias bymuseum, der huser udstillinger om byens historie og kultur.

Ravmuseet (engelsk) blev åbnet i 2006 for at fortælle Gdansk unikke tilknytning til Østersøens guld.

Muzeum Poczty Polskiej (engelsk) er et museum for det gamle posthus og de polakker, der forsvarede posthuset i en af de første kamphandlinger under Anden Verdenskrig.

Westerplatte (engelsk) var det historiske sted, hvor Anden Verdenskrig startede. Museet ligger i den vagtstue, som de første tyske skud blev løsnet imod og indeholder en udstilling om stedets historiske betydning.

Korsridderborgen i Malbork (polsk) er den største ridderborg i Europa og var hovedsæde for den tyske ridderorden i middelalderen. Borgen er imponerende at besøge, både for børn og voksne.

Polish Maritime Museum (engelsk) ligger på Olowianka øen i centrum af Gdansk og fortæller Gdansk søfartshistorie.

Kz-lejren Stutthof (engelsk) ligger øst for Gdansk og fortæller historien om nazisternes udryddelse af jøder, romaer, intellektuelle polakker, homoseksuelle og modstandere af det nazistiske regime.

Muzeum Kultury Ludowej (engelsk) i Swowolo viser den gamle folkekultur i Pomorskie Regionen i et nyrenoveret landmiljø fra starten af 1900tallet.

Necel (polsk) er et museum over kaszubisk keramiktradition i Chmielno, hvor der samtidig produceres og sælges keramik efter traditionelt format.

Museet for kaszubisk kultur (polsk) i Wejherowo indeholder en udstilling om kaszubisk kultur og afholder koncerter og events.

Folkevognsmuseet (engelsk) i Pepowo kan fremvise en imponerende samling af folkevogne.

Af: Anna Werenberg
Redaktør, gdansknu.dk
Share Share Share Share Share |

EMNE

ANDRE EMNER

POPULÆRE NYHEDER

Annonce
Kalender
M T O T F L S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Annonce
48,magasin

Forår og sommer nyheder til skandinaviske gæster

13:58 - 17 apr 2017 Turisme GDANSK: Forår og sommerudgaven af +48 magasinet der er målrettet skandinaviske turister i regionen er nu på gaden.
gdansk,gamle,bydel,ny

Gdansk gamle bydel får nyt mondænt område

17:29 - 14 dec 2016 Turisme GDANSK: Bystyret har offentliggjort en animation af et nyt mondænt byggeri på den attraktiv ø midt i den gamle bydel i Gdansk.
Lionel,Richie,Ergo,Arena,gdansk,gdansknu.dk

Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena

13:05 - 09 maj 2016 Rytmisk Musik GDANSK: Den amerikanske sanger, komponist, musiker, producer og skuespiller Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena i juli.
danmark,i,gdansk,håndbold,euro,2016

Danskerne hyggede sig under EM håndbold i Gdansk

20:04 - 08 apr 2016 Danmark GDANSK: Der er ingen tilfælde med danskere i politiets rapporter fra januar under EM i håndbold (EURO 2016), viser opgørelse fra politiet i Gdansk.
ocr,gdansk

Kampe ved Gdansk for de sejeste drenge og piger

6:08 - 24 mar 2017
Ekstremsport GDYNIA: Nu kan de seje udfordre sig selv ved det årlige OCR-løb, der gennemføres i april. Et løb for de helt seje når det gælder styrke og udholdenhed.

Gdansk er Europas tredje bedste

16:53 - 14 mar 2017
Turisme Borgmester Pawel Adamowicz er stolt over at Gdansk er kåret som Europas bedste rejsemål i år, og han er især tilfreds, da det er første gang byen er nomineret i konkurrencen om at være bedste rejsemål. Gdansk var blandt tyve nominerede byer.
mera,spa,sopot

Sopot tilbyder vand, varme og velvære hele året

18:08 - 26 dec 2016
Livsstil SOPOT: Danskerne har fundet vej til ferie- og badebyen ved Gdansk ud til Østersøen, men det er ikke kun om sommeren.
gdansk,julemarked

Succes for julemarkederne i Gdansk

13:54 - 15 dec 2016
Turist attraktioner GDANSK: De traditionelle julemarkeder i Gdansk er i år blevet et tilløbsstykke uden lige, oplyser de lokale turistmyndigheder.
lech,walesa,polen,gdansk,airport

Gdansk lufthavn har rundet en million rejsende

19:23 - 10 maj 2016
Fly GDANSK: Lech Walesa lufthavnen har rundet den første million rejsende i år til og fra byen - og det er ny rekord.
 GENERELLE INFORMATIONER OM GDANSK
Annonce