Nyheder og informationer fra Gdansk på dansk
|Om os
| Annoncering
| Shop
| Kontakt
AnnonceValuta: 100 PLN koster 173,26 DKK
Fodbold: Resultater fra den polske liga
Lørdag 16 december 2017

Ny færge til Gdansk

Færge København Polen
Færgeruten mellem Polen og Danmark er lukket. En ny må igang, og Gdansk vil være et oplagt mål for en ny færgerute mellem Danmark og Polen, mener polennu.dk. Foto: Martin Bager, polennu.dk.
I går sejlede færgen til Polen fra København for sidste gang. Lukningen var forudsigelig og kan give helt nye muligheder.
16:35 - 30 okt 2010

Så skete det.

Færgeforbindelsen mellem Danmark og Polen med den gamle færge Pommeren, sejlede i går sin sidste tur fra DFDS terminalen i Københavns Nordhavn, til den polske by Swinoujscie.

Det er naturligvis altid et skidt signal, når en ’institution’ mellem to lande nedlægges. Det giver en mærkelig fornemmelse af, at noget er galt. Men i tilfældet med færgen til Polen, er det en forudsigelig kendsgerning og et tegn på udvikling.

Færgen var ganske enkelt ikke udrustet som en moderne færge skal være i 2010, og færgeselskabets manglende forståelse for danske markedsforhold, har heller ikke lige frem styrket rutens popularitet.

Det var ventet at DFDS ville overtage det polske færgeselskab Polferries, og indsætte en ny færge, men efter lange sonderinger, har selskabet sagt nej, tak, og det har fået Polferries ledelsen i Kolobrzeg til at lukke den underskudsgivende danske forbindelse, for ikke at påføre selskabet yderligere tab.

Men trods denne naturlige udvikling efterlader lukningen af færgeruten naturligvis et stort tomrum.
Ikke bare for de ansatte, men også for de mange danskere og polakker, der var afhængige af ydelser til og fra færgen.


Behov for en ny rute

Der er mange gode grunde til, at der hurtigst muligt bør åbnes en ny færgeforbindelse med en hurtig færge til Polen.

Lukningen af ruten til Swinoujscie åbner dermed helt nye muligheder for de dansk polske relationer. Ikke bare fordi en ny superfærge vil kunne tiltrække flere passagerer mellem Polen og Danmark, men også fordi det giver muligheden for at finde en mere attraktiv polsk by, der kan være mere interessant for danskerne.

Gdansk – der ligger længere mod øst – vil være en perfekt destination for en ny færgerute mellem København og Polen.
En moderne storby der byder på alt til danskere i alle aldre, og som har haft en afgørende betydning for den europæiske udvikling.

Ikke en ny tanke

At Gdansk vil være oplagt for en ny færgerute, fandt DFDS også ud af, da de tog konkurrence op med Polens-færgen i 2003, ved at indsætte en færge mellem København og Gdansk. Selv om ruten kom godt fra start, blev færgen hurtigt taget ud af drift, fordi den skulle bruges et andet sted. Testen af bæredygtigheden for en færgerute til Gdansk i 2003 blev ikke fuldført, og både Polen og Gdansk har gennemgået en rivende og enestående udvikling siden.

Derfor bør det nye tomrum bruges som afsæt til en København – Gdansk forbindelse.

Danske og polske politikere, embedsmænd, erhvervsfolk, organisationsfolk – og folk med forstand på investeringer i infrastruktur, bør sætte sig sammen, og sikre en ny færgeforbindelse mellem Danmark og Polen – mellem København og Gdansk.

Jo hurtigere jo bedre, og i mere end én forstand…

Jens Mørch
Redaktør

Share Share Share Share Share |

MEST LÆSTE (14 dage)

Kalender
M T O T F L S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Annonce
48,magasin

Forår og sommer nyheder til skandinaviske gæster

13:58 - 17 apr 2017 Turisme GDANSK: Forår og sommerudgaven af +48 magasinet der er målrettet skandinaviske turister i regionen er nu på gaden.
gdansk,gamle,bydel,ny

Gdansk gamle bydel får nyt mondænt område

17:29 - 14 dec 2016 Turisme GDANSK: Bystyret har offentliggjort en animation af et nyt mondænt byggeri på den attraktiv ø midt i den gamle bydel i Gdansk.
Lionel,Richie,Ergo,Arena,gdansk,gdansknu.dk

Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena

13:05 - 09 maj 2016 Rytmisk Musik GDANSK: Den amerikanske sanger, komponist, musiker, producer og skuespiller Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena i juli.
danmark,i,gdansk,håndbold,euro,2016

Danskerne hyggede sig under EM håndbold i Gdansk

20:04 - 08 apr 2016 Danmark GDANSK: Der er ingen tilfælde med danskere i politiets rapporter fra januar under EM i håndbold (EURO 2016), viser opgørelse fra politiet i Gdansk.
ocr,gdansk

Kampe ved Gdansk for de sejeste drenge og piger

6:08 - 24 mar 2017
Ekstremsport GDYNIA: Nu kan de seje udfordre sig selv ved det årlige OCR-løb, der gennemføres i april. Et løb for de helt seje når det gælder styrke og udholdenhed.

Gdansk er Europas tredje bedste

16:53 - 14 mar 2017
Turisme Borgmester Pawel Adamowicz er stolt over at Gdansk er kåret som Europas bedste rejsemål i år, og han er især tilfreds, da det er første gang byen er nomineret i konkurrencen om at være bedste rejsemål. Gdansk var blandt tyve nominerede byer.
mera,spa,sopot

Sopot tilbyder vand, varme og velvære hele året

18:08 - 26 dec 2016
Livsstil SOPOT: Danskerne har fundet vej til ferie- og badebyen ved Gdansk ud til Østersøen, men det er ikke kun om sommeren.
gdansk,julemarked

Succes for julemarkederne i Gdansk

13:54 - 15 dec 2016
Turist attraktioner GDANSK: De traditionelle julemarkeder i Gdansk er i år blevet et tilløbsstykke uden lige, oplyser de lokale turistmyndigheder.
lech,walesa,polen,gdansk,airport

Gdansk lufthavn har rundet en million rejsende

19:23 - 10 maj 2016
Fly GDANSK: Lech Walesa lufthavnen har rundet den første million rejsende i år til og fra byen - og det er ny rekord.
 GENERELLE INFORMATIONER OM GDANSK
Annonce