Nyheder og informationer fra Gdansk på dansk
|Om os
| Annoncering
| Shop
| Kontakt
AnnonceValuta: 100 PLN koster 173,26 DKK
Fodbold: Resultater fra den polske liga
Fredag 15 december 2017

Region Pomorskie

Region Pomorskie

Det landområde i Polen, der ligger ved Østersøkysten kaldes historisk for Pommern. På polsk hedder området Pomorze, hvilket betyder 'landet ved havet'. Navnet stammer fra et gammelt slavisk sprog. Første skriftlige spor af området har man fundet i Årbøger fra Nieder Altaich fra 1046, hvor en af områdets prinser blev omtalt.

Region Pomorskie

I dag er Pomorskie Regionen en af Polens i alt 16 regioner. Regionen er opdelt i 15 mindre administrative distrikter.
Hovedbyen i regionen er Gdansk, der sammen med Gdynia og Sopot skaber et dynamisk bycentrum ved kysten.

Region Pomorskie strækker sig fra kysten og 200 km inde i landet. Der bor 2,2 mio indbyggere på 18.293 km2. Næsten 69% af befolkningen bor i byer. Regionens våben er en sort grif med oprejste vinger og en rød stikkende tunge. En grif er et fabeldyr med krop som en løve, og hoved, hals og vinger som en ørn. Griffen er afbildet på et gyldent våbenskjold. Billedhuggeren Wawrzyniec Samp har designet regionens våbenskjold. Han har brugt et gammelt kalkmaleri med en grif udgangspunkt for skjoldet. Kalkmaleriet befinder sig i Domkirken i Oliwa.

Natur

Området er domineret af morænelandskabet, hvilket giver mange bakkede terræner med krystalrene søer. Der er også vilde skove med et rigt dyreliv. Langs kysten er der talrige rekreations- og feriesteder. Der er 40 meter høje vandreklitter, og brede strande med det fineste sand.

Halvøen Hel, nord for Gdansk strækker sig lang og smal ud i vandet og er et af de bedste steder at windsurfe i Europa. Den er en naturlig barriere, der adskiller Puckabugten fra Østersøen. Som et resultat af denne naturlige tilstand, er bugten perfekt til surfing, kitesurfing og alle andre populære vandsportsgrene.

Den vestlige del af kysten er berømt for klitterne i nationalparken Slowinski. De er formede af vinden, høje og meget livlige! Årligt bevæger de sig omkring 10 meter, nådesløst omslutter de og ødelægger alt på deres vej.

Polens største flod, Wisla, løber gennem Pomorskie Regionen og ud i Østersøen. Floden er 1047 km lang og slanger sig gennem Polen fra Tatra-bjergene til Gdansk-bugten, hvor den løber ud i Østersøen. I århundreder var den Polens vigtigste handelsvej med omverdenen. Derfor voksede byen Gdansk op omkring udmundingen, og området blev et af Polens rigeste.

Seværdigheder

Byerne tilbyder masser af seværdigheder, mange af dem er i verdensklasse så som den gamle bydel i Gdansk eller ridderborgen i Malbork.

Ethvert eventyr i regionen Pommern ved Østersøkysten begynder i Trebyen, som er samlet af tre byer: Gdansk, Gdynia og Sopot. Gdansk er borgerlig og solid, Gdynia er ungdommelig og fuld af investeringsiver, mens Sopot, klemt ind mellem de to andre byer, er så afslappet og liberal, som et kursted skal være.

Spredt ud langs Pommerns kyst ligger feriestederne med tusindvis af attraktioner. Du kan komme på torskefiskeri, gå amok i gokart, tage ud at sejle, prøve at flyve trukket af en motorbåd. Du kan skyde dine fjender med paintball eller finde vej gennem sump og mose, hvis du vælger et ”overlevelseseventyr”. Du kan prøve at sejle ud til klippeformationer i en båd eller dyrke kulturen i form af de mange koncerter, biografer, teatre, ferniseringer, gallerier med videre.

Attraktionerne i Pommern er ikke begrænset til kystområdet. Inde i landet, kaldet det kaszubiske Schweiz på grund af det smukke, kuperede landskab, er der et område med søer og skove, der venter på nysgerrige besøgende. Her lever kaszuberne, der taler deres eget sprog (hæst, hårdt, ligner tysk) og dyrker gamle skikke, som at tage snus. Det er lovligt her.

Af: Alicja B. Nielsen
Journalist, gdansknu.dk
Share Share Share Share Share |

EMNE

ANDRE EMNER

POPULÆRE NYHEDER

Annonce
Kalender
M T O T F L S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Annonce
48,magasin

Forår og sommer nyheder til skandinaviske gæster

13:58 - 17 apr 2017 Turisme GDANSK: Forår og sommerudgaven af +48 magasinet der er målrettet skandinaviske turister i regionen er nu på gaden.
gdansk,gamle,bydel,ny

Gdansk gamle bydel får nyt mondænt område

17:29 - 14 dec 2016 Turisme GDANSK: Bystyret har offentliggjort en animation af et nyt mondænt byggeri på den attraktiv ø midt i den gamle bydel i Gdansk.
Lionel,Richie,Ergo,Arena,gdansk,gdansknu.dk

Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena

13:05 - 09 maj 2016 Rytmisk Musik GDANSK: Den amerikanske sanger, komponist, musiker, producer og skuespiller Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena i juli.
danmark,i,gdansk,håndbold,euro,2016

Danskerne hyggede sig under EM håndbold i Gdansk

20:04 - 08 apr 2016 Danmark GDANSK: Der er ingen tilfælde med danskere i politiets rapporter fra januar under EM i håndbold (EURO 2016), viser opgørelse fra politiet i Gdansk.
ocr,gdansk

Kampe ved Gdansk for de sejeste drenge og piger

6:08 - 24 mar 2017
Ekstremsport GDYNIA: Nu kan de seje udfordre sig selv ved det årlige OCR-løb, der gennemføres i april. Et løb for de helt seje når det gælder styrke og udholdenhed.

Gdansk er Europas tredje bedste

16:53 - 14 mar 2017
Turisme Borgmester Pawel Adamowicz er stolt over at Gdansk er kåret som Europas bedste rejsemål i år, og han er især tilfreds, da det er første gang byen er nomineret i konkurrencen om at være bedste rejsemål. Gdansk var blandt tyve nominerede byer.
mera,spa,sopot

Sopot tilbyder vand, varme og velvære hele året

18:08 - 26 dec 2016
Livsstil SOPOT: Danskerne har fundet vej til ferie- og badebyen ved Gdansk ud til Østersøen, men det er ikke kun om sommeren.
gdansk,julemarked

Succes for julemarkederne i Gdansk

13:54 - 15 dec 2016
Turist attraktioner GDANSK: De traditionelle julemarkeder i Gdansk er i år blevet et tilløbsstykke uden lige, oplyser de lokale turistmyndigheder.
lech,walesa,polen,gdansk,airport

Gdansk lufthavn har rundet en million rejsende

19:23 - 10 maj 2016
Fly GDANSK: Lech Walesa lufthavnen har rundet den første million rejsende i år til og fra byen - og det er ny rekord.
 GENERELLE INFORMATIONER OM GDANSK
Annonce