Nyheder og informationer fra Gdansk på dansk
|Om os
| Annoncering
| Shop
| Kontakt
AnnonceValuta: 100 PLN koster 173,26 DKK
Fodbold: Resultater fra den polske liga
Lørdag 30 december 2017

Samarbejde med Gdansk om vedvarende energi

Vedvarende energi Danmark Polen
Polens ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski (tv.) bød deltagerne velkomne på konference om vedvarende energi i Hellerup. Foto: Polens ambassade.
KØBENHAVN: Borgmesteren fra Gdansk og regionsformanden mødtes i denne uge med danske energifolk i Danmark.
Af: Peter Tærø Nielsen 
18:06 - 10 maj 2012

50 til 60 mennesker var mødt op tirsdag, da den polske ambassade i København i samarbejde med Gdansk og Pomorskie regionen, havde indkaldt til konference om vedvarende energi.

Nye samarbejder

Polen vil være selvforsynende med energi, og er på konstant på udkig efter samarbejdspartnere. De polske politikere forventer også, at danske innovative energiselskaber, vil slå sig ned i deres område.

Ambassadør bød velkommen

Polens ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski bød velkommen til konferencen, hvor både regionsformanden i Pomorskie, Mieczyslaw Struk, og borgmesteren for den regionale ”hovestad” Gdansk, Pawel Adamowicz deltog.

Vindmølle parker

På seminaret blev deltagerne orienteret om lokale forhold og om mulighederne for at drive vindmølleparker i Polen. Deltagerne fik også en humoristisk gennemgang af forskellene i forretningskulturen, og i de juridiske forhold mellem Polen og Danmark.

Glæde over tilslutning

Jacek Wojcikowski, der er leder af den polske handelsambassade i Danmark siger til polennu.dk:

- Jeg glæder mig virkeligt over, at så mange fandt vej til vort seminar, siger han.

- Det lover godt for den vedvarende energi og fremtiden for polsk danske relationer. Vi vil tage emnet op igen i nær fremtiden, fastslår han.

Også turisme fra Gdansk

Samtidig havde den polske turistorganisation, PTO med nordisk hovedkvarter i Stockholm, indkaldt til konference om mulighederne som turist i Gdansk regionen, hvor rejsearrangører og journalister ved inviteret til at deltage. Også her var der stort fremmøde.

Reception

Efter de to seminarer, der begge fandt sted på Hellerup Parkhotel, tog deltagerne til reception på den polske ambassade i nærheden, og fejrede - fem dage forsinket - den polske Grundlovsdag sammen med ambassadører fra andre lande, og fremtrædende dansk-polske personligheder.

Share Share Share Share Share |

EMNE

MEST LÆSTE (14 dage)

Annonce
Kalender
M T O T F L S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Annonce
48,magasin

Forår og sommer nyheder til skandinaviske gæster

13:58 - 17 apr 2017 Turisme GDANSK: Forår og sommerudgaven af +48 magasinet der er målrettet skandinaviske turister i regionen er nu på gaden.
gdansk,gamle,bydel,ny

Gdansk gamle bydel får nyt mondænt område

17:29 - 14 dec 2016 Turisme GDANSK: Bystyret har offentliggjort en animation af et nyt mondænt byggeri på den attraktiv ø midt i den gamle bydel i Gdansk.
Lionel,Richie,Ergo,Arena,gdansk,gdansknu.dk

Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena

13:05 - 09 maj 2016 Rytmisk Musik GDANSK: Den amerikanske sanger, komponist, musiker, producer og skuespiller Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena i juli.
danmark,i,gdansk,håndbold,euro,2016

Danskerne hyggede sig under EM håndbold i Gdansk

20:04 - 08 apr 2016 Danmark GDANSK: Der er ingen tilfælde med danskere i politiets rapporter fra januar under EM i håndbold (EURO 2016), viser opgørelse fra politiet i Gdansk.
ocr,gdansk

Kampe ved Gdansk for de sejeste drenge og piger

6:08 - 24 mar 2017
Ekstremsport GDYNIA: Nu kan de seje udfordre sig selv ved det årlige OCR-løb, der gennemføres i april. Et løb for de helt seje når det gælder styrke og udholdenhed.

Gdansk er Europas tredje bedste

16:53 - 14 mar 2017
Turisme Borgmester Pawel Adamowicz er stolt over at Gdansk er kåret som Europas bedste rejsemål i år, og han er især tilfreds, da det er første gang byen er nomineret i konkurrencen om at være bedste rejsemål. Gdansk var blandt tyve nominerede byer.
mera,spa,sopot

Sopot tilbyder vand, varme og velvære hele året

18:08 - 26 dec 2016
Livsstil SOPOT: Danskerne har fundet vej til ferie- og badebyen ved Gdansk ud til Østersøen, men det er ikke kun om sommeren.
gdansk,julemarked

Succes for julemarkederne i Gdansk

13:54 - 15 dec 2016
Turist attraktioner GDANSK: De traditionelle julemarkeder i Gdansk er i år blevet et tilløbsstykke uden lige, oplyser de lokale turistmyndigheder.
lech,walesa,polen,gdansk,airport

Gdansk lufthavn har rundet en million rejsende

19:23 - 10 maj 2016
Fly GDANSK: Lech Walesa lufthavnen har rundet den første million rejsende i år til og fra byen - og det er ny rekord.
 GENERELLE INFORMATIONER OM GDANSK
Annonce