Nyheder og informationer fra Gdansk på dansk
|Om os
| Annoncering
| Shop
| Kontakt
AnnonceValuta: 100 PLN koster 173,26 DKK
Fodbold: Resultater fra den polske liga
Søndag 17 december 2017

Sol og strand

Strandene ved Gdansk, Gdynia og Sopot er brede sandstrande med gode bademuligheder. Foto: gdansknu.dk
Sol og strand

De polske strande ud til Østersøen er langs næsten hele kysten brede sandstrande, der giver gode muligheder for at holde badeferier. Der er også gunstige forhold for surfing eller andre former for aktiv strandferie. Mange søer tilbyder også lækre bademuligheder inde i landet. De fleste strande er overvågede og tilbyder faciliteter som strandvolley-net og rutsjebaner til børn.

Halvøer og fjorde

Strandene omkring Gdansk er varierende alt efter, om de ligger ud mod Østersøen eller ind mod de mange bugter og fjorde.

Strandene omkring Gdansk, Sopot og Gdynia ligger i Gdansk-bugten, der ligger i læ af halvøen Hel og derfor har lidt højere badevandstemperaturer end Østersøen normalt har. Halvøen Hel strækker sig 36 km ud i havet, mens den kun er mellem en og to km bred. Nordsiden af Hel vender ud mod Østersøen og består af sandstrande med brænding, mens sydsiden ligger ind mod Puck-bugten og har meget roligere vand.

Kurbyer

Østersøkysten har en lang tradition for at være feriested og kursted, så mange strande ligger i forbindelse med et stort udvalg af restauranter, hoteller og gode muligheder for wellness. De ældste badeanstalter i Pomorskie Regionen ligger i Sopot, Brzezno og Jelitkowo. De første badegæster kom her allerede i det 19.århundrede.

Aktive strande

Strandene omkring Gdansk, Sopot og Gdynia anvendes ofte om sommeren til at afholde events. Her spilles blandt andet koncerter og teater. På stranden i Sopot afholdes en teater festival hver sommer, og Byteatret i Gdynia har lagt en sommerscene ned på stranden.

Af: Anna Werenberg
Redaktør, gdansknu.dk
Share Share Share Share Share |

SE BILLEDSERIE

Stranden i Sopot i Polen (1).jpg
Sopot strand

EMNE

ANDRE EMNER

POPULÆRE NYHEDER

Annonce
Kalender
M T O T F L S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Annonce
48,magasin

Forår og sommer nyheder til skandinaviske gæster

13:58 - 17 apr 2017 Turisme GDANSK: Forår og sommerudgaven af +48 magasinet der er målrettet skandinaviske turister i regionen er nu på gaden.
gdansk,gamle,bydel,ny

Gdansk gamle bydel får nyt mondænt område

17:29 - 14 dec 2016 Turisme GDANSK: Bystyret har offentliggjort en animation af et nyt mondænt byggeri på den attraktiv ø midt i den gamle bydel i Gdansk.
Lionel,Richie,Ergo,Arena,gdansk,gdansknu.dk

Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena

13:05 - 09 maj 2016 Rytmisk Musik GDANSK: Den amerikanske sanger, komponist, musiker, producer og skuespiller Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena i juli.
danmark,i,gdansk,håndbold,euro,2016

Danskerne hyggede sig under EM håndbold i Gdansk

20:04 - 08 apr 2016 Danmark GDANSK: Der er ingen tilfælde med danskere i politiets rapporter fra januar under EM i håndbold (EURO 2016), viser opgørelse fra politiet i Gdansk.
ocr,gdansk

Kampe ved Gdansk for de sejeste drenge og piger

6:08 - 24 mar 2017
Ekstremsport GDYNIA: Nu kan de seje udfordre sig selv ved det årlige OCR-løb, der gennemføres i april. Et løb for de helt seje når det gælder styrke og udholdenhed.

Gdansk er Europas tredje bedste

16:53 - 14 mar 2017
Turisme Borgmester Pawel Adamowicz er stolt over at Gdansk er kåret som Europas bedste rejsemål i år, og han er især tilfreds, da det er første gang byen er nomineret i konkurrencen om at være bedste rejsemål. Gdansk var blandt tyve nominerede byer.
mera,spa,sopot

Sopot tilbyder vand, varme og velvære hele året

18:08 - 26 dec 2016
Livsstil SOPOT: Danskerne har fundet vej til ferie- og badebyen ved Gdansk ud til Østersøen, men det er ikke kun om sommeren.
gdansk,julemarked

Succes for julemarkederne i Gdansk

13:54 - 15 dec 2016
Turist attraktioner GDANSK: De traditionelle julemarkeder i Gdansk er i år blevet et tilløbsstykke uden lige, oplyser de lokale turistmyndigheder.
lech,walesa,polen,gdansk,airport

Gdansk lufthavn har rundet en million rejsende

19:23 - 10 maj 2016
Fly GDANSK: Lech Walesa lufthavnen har rundet den første million rejsende i år til og fra byen - og det er ny rekord.
 GENERELLE INFORMATIONER OM GDANSK
Annonce