Nyheder og informationer fra Gdansk på dansk
|Om os
| Annoncering
| Shop
| Kontakt
AnnonceValuta: 100 PLN koster 173,26 DKK
Fodbold: Resultater fra den polske liga
Fredag 15 december 2017

Sopot tilbyder vand, varme og velvære hele året

mera,spa,sopot
Mera Spa i Sopot er Polens største spa og wellness hotel, og er et yndet mål for vintertrætte danskere. PR-foto.
SOPOT: Danskerne har fundet vej til ferie- og badebyen ved Gdansk ud til Østersøen, men det er ikke kun om sommeren.
Af: Peter Malberg 
18:08 - 26 dec 2016

Vintertrætte danskere vælger i stigende grad at tilbringe jul og nytår i den populære bade- og ferieby Sopot, der ellers mest er kendt for sit livlige strand- og byliv om sommeren.

Lave priser

-Sopot er også en fantastisk by om vinteren, og de lavere priser i sæsonen tiltrækker mange gæster fra Norge, Sverige og Danmark, siger Krystyna Hartenberg-Pater fra den regionale turistorganisation, PROT til gdansknu.dk.

Luksus og luksus

-Sopot er den i by i Polen, hvor husstandsindtægten er størst. I byen findes nogle af landets bedste luksus kursteder, luksushoteller og et stort udbud af restauranter med Michelin potentiale. Og for danskere er priserne trods den store luksus meget overkommelig. Ikke mindst i vintermånederne er det muligt at opnå meget lave priser på meget høj standard, siger turistchefen for Gdansk-regionen.

Spa og wellness

Sopot er en kurby. I mere end et århundrede har byen været berømt for at gavne helbred og sindstilstand. Byen har også sit eget kurvand, der er salt og jodholdigt og som tilskrives æren for byens lindrende effekt på mennesker. På byens torv kan man nyde eller indånde det særlige Sopot-vand. Ifølge de lokale, bliver man frisk som en havørn ved at indånde det særlige saltholdige vand. En lang gå tur langs vandet i Sopot kan også give ny energi. Er man en ivrig vandrer, er der lange fine gang- og cykelstier mod nord og syd, og hele vejen til Gdansk centrum.

Nyt og gammelt

Der findes en række overvældende luksushoteller i byen, hvor spa og wellness er på et meget højt niveau. Polens største spa og wellness hotel er det femstjernede Mera Spa, der ligger med udsigt og strandadgang ud til Østersøen. Hotellet byder på en lang række spa og wellness behandlinger, og har flere bassiner med forskelligt vand, med forskellige temperaturer både ude og inde. Hotellet er meget venligt til børnefamilier, da der i alle hotellets forhold er taget højde for de mindste.

Unikke hoteller

Men også Sheraton Hotel og Sofitel Grand Hotel i Sopot er i en klasse for sig. Sheraton blev bygget lige ved Molen i centrum af byen i 2012, mens det super luksuriøse Grand Hotel fra 1927, der har en enestående historie. Det var her at Adolf Hitler første gang så filmen Diktatoren med Charlie Chaplin, da Polen var besat af Tyskland, og det var her – samt i Varna i Bulgarien og på Krim – at de kommunistiske pampere blev sendt på belønnings ture under kommunismen og Sovjetunionen.

Fra hele verden

Der kommer gæster fra hele verden til Sopot om vinteren. De kommer ikke alene for de mange gode hoteller med spa og wellness, men også for byens forlystelser. Mange kommer også fordi byen ikke er så overrendt om vinteren, så det er nemmere at få adgang til den gode mad på de talrige restauranter samt til det levende natteliv på barer, cafeer, restauranter og natklubber. Også de mange mikrobryggerier, tiltrækker kræsne polakker og udenlandske turister.

Byliv

I vinter weekenderne er der masser af liv i Sopot. De unge mennesker fra hele regionen, og ikke mindst fra de mange universiteter i områder, kommer her for at lytte til musik og lave anden sjov. Et af de steder, som trækker mange mennesker er Yellow Jazz Club i centrum af Sopot.

Sopot ligger cirka en halv times kørsel fra Lech Walesa Airport i Gdansk. Der er direkte ruter med SAS fra København til Gdansk, ligesom der er en direkte forbindelse fra Billund/Legoland med Wizz Air.

Share Share Share Share Share |

SE BILLEDSERIE

Hovedgaden Monte Cassino i Sopot i Polen (1).JPG
Sopot by

EMNE

MEST LÆSTE (14 dage)

Annonce
Kalender
M T O T F L S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Annonce
48,magasin

Forår og sommer nyheder til skandinaviske gæster

13:58 - 17 apr 2017 Turisme GDANSK: Forår og sommerudgaven af +48 magasinet der er målrettet skandinaviske turister i regionen er nu på gaden.
gdansk,gamle,bydel,ny

Gdansk gamle bydel får nyt mondænt område

17:29 - 14 dec 2016 Turisme GDANSK: Bystyret har offentliggjort en animation af et nyt mondænt byggeri på den attraktiv ø midt i den gamle bydel i Gdansk.
Lionel,Richie,Ergo,Arena,gdansk,gdansknu.dk

Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena

13:05 - 09 maj 2016 Rytmisk Musik GDANSK: Den amerikanske sanger, komponist, musiker, producer og skuespiller Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena i juli.
danmark,i,gdansk,håndbold,euro,2016

Danskerne hyggede sig under EM håndbold i Gdansk

20:04 - 08 apr 2016 Danmark GDANSK: Der er ingen tilfælde med danskere i politiets rapporter fra januar under EM i håndbold (EURO 2016), viser opgørelse fra politiet i Gdansk.
ocr,gdansk

Kampe ved Gdansk for de sejeste drenge og piger

6:08 - 24 mar 2017
Ekstremsport GDYNIA: Nu kan de seje udfordre sig selv ved det årlige OCR-løb, der gennemføres i april. Et løb for de helt seje når det gælder styrke og udholdenhed.

Gdansk er Europas tredje bedste

16:53 - 14 mar 2017
Turisme Borgmester Pawel Adamowicz er stolt over at Gdansk er kåret som Europas bedste rejsemål i år, og han er især tilfreds, da det er første gang byen er nomineret i konkurrencen om at være bedste rejsemål. Gdansk var blandt tyve nominerede byer.
mera,spa,sopot

Sopot tilbyder vand, varme og velvære hele året

18:08 - 26 dec 2016
Livsstil SOPOT: Danskerne har fundet vej til ferie- og badebyen ved Gdansk ud til Østersøen, men det er ikke kun om sommeren.
gdansk,julemarked

Succes for julemarkederne i Gdansk

13:54 - 15 dec 2016
Turist attraktioner GDANSK: De traditionelle julemarkeder i Gdansk er i år blevet et tilløbsstykke uden lige, oplyser de lokale turistmyndigheder.
lech,walesa,polen,gdansk,airport

Gdansk lufthavn har rundet en million rejsende

19:23 - 10 maj 2016
Fly GDANSK: Lech Walesa lufthavnen har rundet den første million rejsende i år til og fra byen - og det er ny rekord.
 GENERELLE INFORMATIONER OM GDANSK
Annonce