Nyheder og informationer fra Gdansk på dansk
|Om os
| Annoncering
| Shop
| Kontakt
AnnonceValuta: 100 PLN koster 173,26 DKK
Fodbold: Resultater fra den polske liga
Mandag 18 december 2017

Verdens største museum om Anden Verdenskrig

Anden Verdenskrig Museet laver allerede nu arrangementer og happenings, selvom museet endnu ikke er åbnet - f.eks. denne udendørs happening om den polske modstandsbevægelse. Foto: D. Jagodzinski.
GDANSK: I dag er der et år til åbningen af verdens største museum om Anden Verdenskrig, der er under opbygning i Gdansk.
Af: Anna Werenberg 
9:42 - 01 sep 2013

Der er præcis et år til åbningen af verdens største museum om Anden Verdenskrig, der er under opbygning i Gdansk. Det åbner næste år, når 75-året for krigs-udbruddet skal markeres.


Brød ud i Gdansk

Anden Verdenskrig brød ud i Gdansk 1. september 1939, hvor det tyske krigsskib Schleswig-Holstein åbnede ild mod den polske bastion på Westerplatte ud for Gdansk. Årsdagen er siden blevet markeret på Westerplatte hvert eneste år, ligesom der i dag finder flere events sted.

Hele historien

Museet om Anden Verdenskrig, der åbner næste år, har som det eneste i Europa en ambition om at fortælle hele historien om krigen fra den storpolitiske optakt til og med krigens betydning for Europa i årtierne efter, hvor kontinentet blev delt mellem de allierede og opsplittet i øst og vest.

Krigen, der ikke må glemmes

Museets formål er at sikre, at historien om Anden Verdenskrig ikke bliver glemt.

- Museet skal være et monument over den måde vi polakker forstår vores pligt til fred. - Det skal være et bevis på, at vi har draget de rigtige konklusioner af denne krig, sagde Polen statsminister Donald Tusk, da vinderprojektet af arkitekt-konkurrencen blev annonceret i 2010.

Civilbefolkningen led mest

Selv om krigen er beskrevet i utallige historiebøger og film er der mange dele af krigshistorien fra Polen og andre central- og østeuropæiske lande, der aldrig er blevet fortalt til et internationalt publikum. Polen og dets nabolande oplevede en langt mere brutal krig end de vesteuropæiske lande.

Almindelige menneskers krigserfaringer

Museet rummer 7.000 kvadratmeter udstillingsareal og vil have deres fokus på at fortælle om almindelige menneskers krigserfaringer fra Anden Verdenskrig. Museet vil bruge mange former for multimedie udstillinger for at føre de besøgende så tæt på krigsoplevelserne som muligt.

LÆS MERE
Eksternt link: Anden Verdenskrigs Museum (engelsk)

Share Share Share Share Share |

EMNE

MEST LÆSTE (14 dage)

Annonce
Kalender
M T O T F L S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Annonce
48,magasin

Forår og sommer nyheder til skandinaviske gæster

13:58 - 17 apr 2017 Turisme GDANSK: Forår og sommerudgaven af +48 magasinet der er målrettet skandinaviske turister i regionen er nu på gaden.
gdansk,gamle,bydel,ny

Gdansk gamle bydel får nyt mondænt område

17:29 - 14 dec 2016 Turisme GDANSK: Bystyret har offentliggjort en animation af et nyt mondænt byggeri på den attraktiv ø midt i den gamle bydel i Gdansk.
Lionel,Richie,Ergo,Arena,gdansk,gdansknu.dk

Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena

13:05 - 09 maj 2016 Rytmisk Musik GDANSK: Den amerikanske sanger, komponist, musiker, producer og skuespiller Lionel Richie giver koncert i Ergo Arena i juli.
danmark,i,gdansk,håndbold,euro,2016

Danskerne hyggede sig under EM håndbold i Gdansk

20:04 - 08 apr 2016 Danmark GDANSK: Der er ingen tilfælde med danskere i politiets rapporter fra januar under EM i håndbold (EURO 2016), viser opgørelse fra politiet i Gdansk.
ocr,gdansk

Kampe ved Gdansk for de sejeste drenge og piger

6:08 - 24 mar 2017
Ekstremsport GDYNIA: Nu kan de seje udfordre sig selv ved det årlige OCR-løb, der gennemføres i april. Et løb for de helt seje når det gælder styrke og udholdenhed.

Gdansk er Europas tredje bedste

16:53 - 14 mar 2017
Turisme Borgmester Pawel Adamowicz er stolt over at Gdansk er kåret som Europas bedste rejsemål i år, og han er især tilfreds, da det er første gang byen er nomineret i konkurrencen om at være bedste rejsemål. Gdansk var blandt tyve nominerede byer.
mera,spa,sopot

Sopot tilbyder vand, varme og velvære hele året

18:08 - 26 dec 2016
Livsstil SOPOT: Danskerne har fundet vej til ferie- og badebyen ved Gdansk ud til Østersøen, men det er ikke kun om sommeren.
gdansk,julemarked

Succes for julemarkederne i Gdansk

13:54 - 15 dec 2016
Turist attraktioner GDANSK: De traditionelle julemarkeder i Gdansk er i år blevet et tilløbsstykke uden lige, oplyser de lokale turistmyndigheder.
lech,walesa,polen,gdansk,airport

Gdansk lufthavn har rundet en million rejsende

19:23 - 10 maj 2016
Fly GDANSK: Lech Walesa lufthavnen har rundet den første million rejsende i år til og fra byen - og det er ny rekord.
 GENERELLE INFORMATIONER OM GDANSK
Annonce